Ruokaprovinssi

Etelä-Pohjanmaan asukasluku on 4% Suomen asukasluvusta. Alueella sijaitsee liikevaihdolla mitattuna 16% Suomen elintarviketeollisuudesta. Tuotannosta huimat 2/3 menee muualle Suomeen. Vuorokauden aikana täältä lähteekin huomattava määrä täysperävaunurekkoja täynnä elintarvikkeita.

Vahvasta elintarvikemaakunnasta on kasvanut myös Suomen ”juomaprovinssi”. Lähellä sijaitsee niin Altian Koskenkorvan tehdas, maailman parasta giniä valmistava Kyrö Distillery, Pramian viinatehdas, Punaisen tuvan viinitila kuin Mallaskosken panimokin.

Ruokaprovinssissa tehdään tutuksi paikallista elintarviketuotantoa ja jalostusta sekä kehitetään alueen ruokakulttuuria. Tähän liittyvät myös elämyksellisyys ja hyvinvointi. Ruokaprovinssin kehittämisessä on kyse yhteistyöstä, johon oman panoksensa tuovat ruokaketjun eri vaiheissa toimivat yritykset ja organisaatiot pellolta pöytään. Tästä osaamisesta ja yhteistyöstä viestitään Ruokaprovinssi-brändin alla.

Kasvua Ruokaprovinssista -hanke

Ruokaprovinssin kehittämistyötä koordinoidaan Into Seinäjoen ja Sedu Aikuiskoulutuksen hallinnoimassa Kasvua Ruokaprovinssista-kehittämishankkeessa.

Hanke

  • edistää lähiruokatoimijoiden verkottumista ja yhteistyötä
  • lisää yritysten osaamista erilaisilla liiketoimintavalmennuksilla
  • edistää lähiruuan käyttöä
  • lisää lähiruokatietoisuutta

Hanketta toteutetaan aikavälillä 1.10.2015 – 31.10.2017 ja sitä rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tutustu hankkeen tapahtumiin