Visit Ruokaprovinssi

Etelä-Pohjanmaalla elämyksellisyys, hyvä ruoka ja laadukkaat raaka-aineet ovat yhteisiä ylpeydenaiheita.

Ruokaprovinssi syntyi maakunnassa, joka rakastaa ruokaa ja elämyksiä. Meillä ruoka on jännittävää, sillä se kertoo paikallisten yrittäjien intohimosta ja maailman pohjoisimman maatalousmaan ammattiylpeydestä.

Ruuan juurilla ei ole vain tarinoita, vaan kokonainen kulttuuri: ihmiset, jotka jatkuvasti uutta luoden elävät siitä hyvästä, jonka maa meille antaa.

Ruokaprovinssin intohimoiset ruoka- ja juomayrittäjät tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä käsi kädessä lähialueen tuottajien kanssa. Varusta mielesi uteliaisuudella ja lähde löytöretkelle Ruokaprovinssiin!

 

 


 

Talven ruokamatkavinkit:

 

Valloittavia kakkuja ja kansainvälistä kahvilatunnelmaa

Valkoinen puu Cafe & shop on tunnelmallinen lifestyle-kahvila Seinäjoen keskustassa. Kahvilan kansainvälinen ja lempeä tunnelma välittyy kävijälle heti sisään astuessa. Vitriinit notkuvat toinen toistaan houkuttelevampia kakkuja ja leivoksia, joiden reseptit ovat kulkeutuneet Etelä-Pohjanmaalle sukuperintönä aina Amerikasta saakka.

 

Lounasaikaan kahvila tarjoaa kävijöilleen herkullisen comfort food -lounaan, jonka valmistuksessa suositaan erityisesti luomua ja laadukkaita lähellä tuotettuja raaka-aineita. Kahvilan hurmaava henki valloittaa kävijän tyylikkään rennolla sisustuksellaan, vieraanvaraisella asiakaspalvelullaan
ja ihastuttavalla valikoimallaan.

 

www.valkoinenpuu.fi

Ainutlaatuisia kohtaamisia ja annosten tarinoita

Juurella on kooltaan pieni, mutta tunnelmaltaan suorastaan valtava ravintola Seinäjoen keskustassa. Sen valloittava Juurella-perhe ottaa vastaan jokaisen vierailijan lämpimästi kuin ystävänsä ja huolehtii siitä, että tunnelma on aina vapautunut ja hyväntuulinen. Tasokkaat satokauden ympärille rakentuvat ruoka- annokset ja ainutlaatuinen ravintolaelämys koostuvat lähialueen herkuista ja näiden takana olevista mielenkiintoisista tarinoista.

 

Ruoka-annoksista tunnetuimpia ovat ihastuttavat pienet makupalat Epakset, jotka ovat levinneet alueellisena ilmiönä osaksi myös muiden eteläpohjalaisten ravintoloiden ruokalistoja. Ravintola Juurella on ainutlaatuinen ravintola, jonka loistava palvelukokemus ja usein vaihtuva ruokalista tarinoiden siivittämänä takaa aina unohtumattoman ravintolaelämyksen.

 

www.juurella.fi

Historian havinaa ja persoonallisia majoituselämyksiä

Hotelli-Ravintola Alma tarjoaa majoituselämyksen historiallisessa 1900-luvun alun miljöössä keskellä Seinäjokea, matkakeskuksen
välittömässä läheisyydessä. Jugend- henkinen päärakennus on toiminut tärkeänä kokoontumispaikkana jo yli sadan vuoden ajan ja tänä päivänä se toivottaa vierailijansa tervetulleeksi sekä vaikuttavalla ulkoasullaan että ”vanhan ajan” asiakaspalvelua kunnioittavalla paikallisella henkilökunnallaan. Persoonallisia majoituspalveluita on päärakennuksen lisäksi saatavilla samalla pihapiirillä sijaitsevasta Alman Tornista, joka on alun perin rakennettu VR:n höyryvetureiden vesitorniksi.

 

Lähituotteista koostuva
monipuolinen hotelliaamiainen tarjoillaan päärakennuksen tunnelmallisessa ravintolasalissa. Hotelli-ravintolasta löytyy myös näyttävät kokous- ja juhlatilat ja ravintolasalissa tarjoillaan aamiaisen
lisäksi myös lounas ja ala carté. Hotelli- ravintola tarjoaa vierailijoilleen perinteisen hotelliyöpymisen sijasta elämyksellistä majoitusta, jonka aikana pääsee tuntemaan historian vahvan läsnäolon ja nauttimaan henkilökohtaisesta palvelusta koko vierailun ajan.

 

www.hotelalma.fi

Elämyksellisiä makuja, lähiruokaa ja satokauden aarteita

Talriikki on Original Sokos Hotel Vaakunan arvokkuutta, dramaattisuutta ja pohjalaisuutta henkivä ravintola Seinäjoen ytimessä. Ravintolan tarjoamassa näkyy vahvasti eteläpohjalainen Ruokaprovinssi ja kotimaisuus. Nämä ominaisuudet maistuvat satokausittain vaihtuvalla menulla sekä arvostetulla keittolounaalla puhtaina makuina ja unohtumattomina makuelämyksinä. Ravintolan annoksissa on hyödynnetty oivaltavasti lähellä tuotettua ruokaa ja satokauden
aarteita, kuten esimerkiksi nokkosta, pihlajanmarjoja ja sirkkoja.

 

Ruuan kruunaa Talriikin viinigallerian tarkasti valitut laadukkaat viinit sekä viihtyisän baarin loihtimat, paikallista juomaosaamista arvostavat rinkit. Ravintolan lämmin ja viihtyisä henki välittyy kävijälle onnistuneena kokonaisuutena aina letkeästä ja helposti lähestyttävästä asiakaspalvelusta kattauksessa esiintyvään kotimaiseen designiin.

 

www.raflaamo.fi/fi/seinajoki/talriikki-seinajoki

Kartanon perinteitä
ja rakkaudella valittuja viinejä

Uppalan Kartano on perinteitä kunnioittava, pohjalainen kartanoravintola, joka tarjoaa vierailijoilleen rakkaudella valittuja laadukkaita viinejä ja aitoa, käsin tehtyä ruokaa. Kartano sijaitsee Seinäjoen keskustassa Upan kaupungiosassa ja on yksi kaupungin kantataloista.

 

Ravintolan aidosti ystävällinen
ja ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii vierailijoidensa viihtyvyydestä omistautuneesti heijastaen Kartanon henkimää arvokkaan historiallista tunnelmaa. Ruokaideologian lähtökohtana käytetään tarkoin valikoituja kotimaisia huippuraaka-aineita. Makuelämystä täydennetään sommelierin laatimilla viiniyhdistelmillä. Lämmin tunnelma
ja upea miljöö pistävät vierailijan hieraisemaan silmiään: ”Olemmeko todella keskellä kaupunkia?”

 

www.uppalankartano.fi

Rukiin tuoksua, aitoja tarinoita ja uniikkeja cocktaileja

Kyrö Distillery on kansainvälisiä palkintoja voittanut ruistislaamo Isossakyrössä. Tislaamo ja vierailukeskus sijaitsevat vanhan osuusmeijerin historiallisesti arvokkaissa tiloissa, jotka henkivät autenttista pohjanmaalaista tunnelmaa.

 

Ravintolan aukioloaikoina
vierailijoilla on mahdollisuus osallistua inspiroivien tarinoiden siivittämälle tislaamokierrokselle, tastingiin sekä päästä nauttimaan paikallisista raaka- aineista valmistettuja uniikkeja cocktaileja. Tislaamoravintolasta voi myös tilata ryhmille lähiruokaillallisen Juurella- ravintolan valmistamana. Kyrö Distilleryn ainutlaatuisessa ympäristössä jokainen vierailija voi tuntea olonsa lämpimästi tervetulleeksi ja viihtyä aitojen asioiden
ja tarinoiden äärellä.

 

www.kyrodistillery.com