Etelä-Pohjanmaa = Suomen Ruokaprovinssi

Etelä-Pohjanmaan asukasluku on 4% Suomen asukasluvusta. Alueella sijaitsee liikevaihdolla mitattuna 16% Suomen elintarviketeollisuudesta. Tuotannosta huimat 2/3 menee muualle Suomeen. Vuorokauden aikana täältä lähteekin huomattava määrä täysperävaunurekkoja täynnä elintarvikkeita.

Vahvasta elintarvikemaakunnasta on kasvanut myös Suomen “juomaprovinssi”. Lähellä sijaitsee niin Altian Koskenkorvan tehdas, maailman parasta giniä valmistava Kyrö Distillery, Pramian viinatehdas, Punaisen tuvan viinitila kuin Mallaskosken panimokin.

Ruokaprovinssissa tehdään tutuksi paikallista elintarviketuotantoa ja jalostusta sekä kehitetään alueen ruokakulttuuria. Tähän liittyvät myös elämyksellisyys ja hyvinvointi. Ruokaprovinssin kehittämisessä on kyse yhteistyöstä, johon oman panoksensa tuovat ruokaketjun eri vaiheissa toimivat yritykset ja organisaatiot pellolta pöytään. Tästä osaamisesta ja yhteistyöstä viestitään Ruokaprovinssi-brändin alla.

Tätä sivustoa ylläpitää Ruokamatkailun kehittämishanke. Kyseessä on Into Seinäjoen ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulun yhteishanke, jota toteutetaan aikavälillä 1.2.2018- 31.8.2019. Tavoitteena on kehittää Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailutarjontaa sekä parantaa yritysten osaamista ruokamatkailun tuotteistamisessa. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus / Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.